EMEKLÝLERDEN ENFLASYON VE MAAÞ TEPKÝSÝ
2021 Tüm Emekliler Sendikasý, Türkiye Emekliler Derneði, Tüm Emekliler Derneði ve Atatürkçü Düþünce Derneði Mersin Þubesi üyeleri, memur ve emekli maaþlarýna yapýlacak zamlarýn belirlenmesinde etkili olan enflasyon rakamlarýna iliþkin basýn açýklamasý yaptý.
2021 Tüm Emekliler Sendikasý Mersin Þube Baþkaný Hüseyin Kurt, TÜÝK tarafýndan açýklanan enflasyon verilerini inandýrýcý bulmadýklarýný söyledi.
Emeklilerin geçim sýkýntýsý yaþadýðýný belirten Kurt, emekli aylýklarýnýn her geçen gün alým gücünü kaybettiðini ifade etti. Kurt, “Refah deðil sefalet çoðalýyor, yoksullukta en dibe doðru bir yýðýlma var. Eðer emeklinin oturacak bir evi yoksa aylýðý kiraya yetmez” dedi.
Emeklilerin temel ihtiyaçlarýný karþýlamakta zorlandýðýný söyleyen Kurt, mevcut ekonomik düzeni eleþtirdi. Emeklisini, dul ve yetimini ve yaþlýsýný sefalete mahkûm eden düzenin adil olmadýðýný savunan Kurt, emeklilerin ilk demokratik seçimde bunun hesabýný sandýkta sormaya kararlý olduðunu belirtti.
SUN RTV | Mersin | Kurumsal Web Sitesi | www.sunrtv.com.tr | © Copyright 2021-2026 Tüm Haklarý Saklýdýr.
URA MEDYA


